30
1300
1600
Media Technology

NxtTechnoRama

Technoport, NxtMedia og Kosmorama inviterer til NxtTechnoRama hvor vi løfter blikket inn i den digitale og bærekraftige morgendagen. Vi utforsker hvordan medieinnovasjon, teknologiutvikling og filmsektoren kommer stadig nærmere hverandre.

Ferden går så ned til Trondheim sentrum og filmfestivalen Kosmorama. Der blir det revestreker, prisutdeling for beste nyskapende kortfilm og filmvisninger.

13:00 – 14:00: Lunsj på St.Olavs pub (Nova bygget)

14:00 – 15:00: What does the Fox Say?

Filmregissør Ole Martin Hafsmo presenterer sitt arbeid med Ylvis og the Fox.

1500-1600: Finale NxtVideo – en konkurranse for hi-tech filmmakere.

Innledning ved produsent og NTNU-student Elias Nonås som presenterer arbeidet med Utburd. Før det er duket for finale i NxtVideo – en konkurranse for «hi-tech» filmmakere.

Prisutdelingen er et eksempel på hvordan medieinnovasjon, teknologiutvikling og filmsektoren kommer stadig nærmere hverandre. Nå får vi se hvilket av bidragene som utmerker seg for nyskapende bruk av avansert teknologi.

1600: Lukket filmvisning – Utburd

De 100 første påmeldte får være med på en verdenssensasjon. Utburd er en spillefilm laget av ni filmentusiaster som går master i Film- og videoproduksjon på NTNU. Sammen med en rekke talentfulle filmarbeidere fra Trondheim-miljøet, proft filmutstyr og en liten dose overmot har de produsert en helaftens skrekkfilm som har verdenspremiere under Kosmorama. Les om produksjonsprosessen på bloggen http://jernharen.com/

16:00: Filmvisning – Trap Street (93min)

Li Qiuming er praktikant hos et digitalt kartleggingsfirma. Han undersøker gatene i en by i stadig forandring. Under arbeidstiden legger han merke til en attraktiv kvinne som raskt forsvinner i en sidegate. Qiuming skjønner fort at informasjonen han samlet om denne sidegaten ikke registreres i kartleggingsystemet. Mens han prøver forstå, finner han seg selv i en Kafkaesk situasjon. En debut som snedig kommenterer på både Kina og overvåkning i dagens samfunn.